לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה
פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, לביבות תפוחי אדמה אהובות על תרבויות רבות. בין אם אתם קוראים להם לאטקס, לביבות תפוחי אדמה גרמניות, לביבות תפוחי אדמה פולניות או לביבות תפוחי אדמה קוריאניות, המתכון הזה קל להכנה בעזרת מסחטת המיצים.
אין צורך לגרד ולסחוט את תפוחי האדמה ביד, מה שנותן למתכון המסורתי הזה שדרוג מודרני. בנוסף, אנו משתמשים בביצי פשתן כדי להפוך את לביבות תפוחי האדמה הללו לטבעוניות.
רמת ניסיון: בינונית
רכיבים
- 1 ½ קילו. תפוחי אדמה (בערך 5 תפוחי אדמה בינוניים)
- 1 בצל לבן קטן
- 1 שן שום
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 2 כפות קמח
- 2 כפות זרעי פשתן + 6 כפות מים (ל-2 ביצי פשתן)*
- 3-4 כפות שמן צמחי לטיגון
*לגרסה לא טבעונית השתמשו ב-2 ביצים.
ל-4 מנות
כלים נדרשים:
מסחטת מיצים איטית של קוווינגס, מורכבת עם מסנן המיצים.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
שיטת הכנה
להכנת ביצי הפשתן, טורפים את זרעי הפשתן והמים בקערה קטנה. מניחים בצד להסמכה.
מקלפים תפוחי אדמה, בצל ושום. מעבדים תפוחי אדמה, בצל ושום דרך המסחטה האיטית. מניחים את העיסה בצד.
מעבירים את עיסת תפוחי האדמה לקערה גדולה. מוסיפים מלח, פלפל, קמח וביצי הפשתן. מערבבים היטב יחד.
יוצקים בזהירות את עיסת תפוחי האדמה לכלי נפרד, ומשאירים מאחור את שכבת עמילן תפוחי האדמה בתחתית כוס המיץ. השתמשו במרית כדי לגרד את העמילן לתוך תערובת תפוחי האדמה. מערבבים היטב.
מחממים שמן צמחי במחבת גדולה.
מניחים כפות גדושות (כ-3 כפות) של בלילה על השמן החם לכל לביבה. משטחים קלות עם הכף. מטגנים עד פריך וזהוב, כ-3 עד 5 דקות. הופכים ומטגנים עוד 2 עד 4 דקות.
מעבירים לביבות תפוחי אדמה לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי שמן. מגישים ונהנים.